Nikšićki mlin AD je osnovan 1951. godine, sa sjedištem u Nikšiću. Bavi se nabavkom, proizvodnjom, preradom i prometom žitarica kao i proizvoda od njih.

Od 2008. godine većinski vlasnik je preduzeće Agroglobe iz Novog Sada, jedna od vodećih kompanija iz oblasti trgovine žitaricama u Srbiji i regionu.

Poslije par godina, menadžment Nikšićkog mlina se ne zadovoljava postojećim kapacitetima i odlučuje da uđe u izgradnju potpuno novog mlina, pristupi obnavljanju građevinskih objekata, spoljnjem uređenju preduzeća, renoviranju upravne zgrade, izgradnji magacina kapaciteta 1500m2.

Stalnim ulaganjem i povećanjem kapaciteta kao i modernizacijom tehnologije Nikšićki mlin je postao najsavremeniji mlin u regionu. Ovako vođenje uspješne poslovne politike omogućilo je da intezivno širimo svoje tržište zahvaljujući kvalitetu svojih proizvoda. Značajne količine proizvoda naša kompanija izvozi na tržišta Albanije, Kosova, Makedonije i Bosne i Hercegovine. U mlinu se sada dnevno preradi i samelje 200t pšenice sa ciljem dobijanja visoko kvalitetnih gotovih proizvoda .

Nikšićki mlin zapošljava 55 radnika.

Izgradnja novog mlina koji se počeo sa radom 2012. godine je bila strateški važna kako za opštinu Nikšić, tako i za državu Crnu Goru. Budući da novi mlin može da pokrije 80% potreba našeg tržišta, trziste Crne Gore ne može doći u problem sa snabdijevanjem ovom osnovnom životnom namirnicom.

Svi proizvodi Niksićkog mlina su jako zastupljeni u trgovinskim lancima širom zemlje, pri čemu se izvojio proizvod brašno T-400 1/1 koji predstavlja nezaobilazan proizvod u crnogorskim domovima.

Analizirajući realizaciju ovog proizvoda u periodu od 2013-2017 godine u maloprodajnom objektima zabilježen je rast prodaje od 60%, što je omogućilo da  proizvodi Niksickog mlina budu zastupljeni u najvećim pekarama i marketima u Crnoj Gori.

Facebook
Google+
http://www.niksickimlin.me/o-nama">
Twitter