Nikšićki mlin kupio je Fabriku stočne hrane Spuž u stečaju, u cilju, kako je saopšteno, širenja asortimana i zadovoljenje potreba potrošača.

Iz kompanije, čiji je većinski vlasnik novosadski Agroglobe, kazali su agenciji Mina-business da im se kupovina Fabrike stočne hrane Spuž odlično uklopila u postojeću proizvodnu djelatnost.

„Nikšićki mlin zajedno sa firmom Agromont iz Nikšića, koja je nedavno kupila Farmu koka nosilja u Martinićima, planira investiranje u Fabriku stočne hrane Spuž u naredna tri mjeseca, kako bi od pogona koji nije bio u funkciji posljednjih godina napravili najsavremeniji pogon u regionu. Proizvodnja će biti automatizovana i kompjuterizovana, što garantuje da smješe proizvedene u našoj fabrici sadrže sve potrebne sastojke za kvalitetan odgoj domaćih životinja“, rekli su predstavnici kompanije.

Nikšićki mlin, kako su dodali, ima dobre poslovne i partnerske odnose sa firmom Agromont koja je lider u snabdijevanju konzumnim jajima – pokriva 50 odsto potreba tržišta Crne Gore.

„Fabrika stočne hrane bi obezbjeđivala kompletno snabdijevanje farme u Martinićima potrebnim količinama stočne hrane“, rekli su iz Nikšićkog mlina.

Fabrika stočne hrane

Fabrika stočne hrane Spuž poslovala je u okviru Panto grupe i jedina je fabrika ove vrste u Crnoj Gori.

Imajući u vidu da je, kako su kazali iz Nikšićkog mlina, njihovo glavno opredjeljenje da poslovni partneri i potrošači budu zadovoljni isporučenim proizvodima, prioritet u procesu proizvodnje će stavljati na poštovanje svih načela upravljanja kvalitetom.

„Upravo iz toga razloga, težimo konstantnom poboljšanju, kako naših proizvoda, tako i svih poslovnih procesa u okviru kompanije“, poručili su iz kompanije.

Nikšićki mlin je, kako su dodali, uspio da se pozicionira u samom vrhu među domaćim proizvođačima, što potvrđuju i brojne osvojene nagrade.

„To smo uspjeli zahvaljujući jasnoj viziji kontinuiranog razvoja, dobrom menadžmentu i realizaciji planiranih poslovnih aktivnosti. U tome su nam pomogli i naši poslovni partneri i kupci koji su na pravi način prepoznali kvalitet naših proizvoda, odgovornost u poslovanju i poštovanje dogovorenih rokova“, rekli su iz preduzeća u kojem se, kako kažu, ne zadovoljavaju postignutim, jer je opredjeljenje kompanije da i dalje širi obim proizvodnje i obogaćuje proizvodni asortiman i plasman na tržištu.

Sve to zahtijeva, kako su saopštili, kontinuirano ulaganje u razvoj stručnog kadra i unaprijeđenje proizvodnje, a rezultati su vidljivi iz godine u godinu, jer su od 2008. godine povećani skladišni kapaciteti, proširen magacin gotovih proizvoda i značajno povećan dnevni kapacitet proizvodnje na čitavih 250 tona različitih vrsta brašna i stočne hrane.

„To nam je omogućilo da realizujemo planove za rast u svim segmentima, pa u ovom trenutku na našem tržištu učestvujemo sa čak 40 odsto“, naveli su predstavnici nikšićkog preduzeća.Nikšićki mlin je osnovan 1951. godine, sa sjedištem u Nikšiću. Bavi se nabavkom, proizvodnjom, preradom i prometom žitarica kao i proizvoda od njih. Od 2008. godine većinski vlasnik je preduzeće Agroglobe iz Novog Sada, jedna od vodećih kompanija iz oblasti trgovine žitaricama u Srbiji i regionu.

Izvor: Vijesti

Categories: Press